Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Aktiviteter på Solrosen

Välkommen till Solrosens mötesplats

Solrosens mötesplats är Centrumbostäders aktivitetshus på Kaplan. Här bedriver vi verksamhet i samarbete med våra samarbetspartners i syfte att skapa ett mer attraktivt och tryggt bostadsområde för dig som hyresgäst. Här händer en rad aktiviteter och nedan ser du vårens schema för våra stående aktiviteter:

Måndagar Läxhälp för barn 8-15 år 15.00 – 17.00

Tisdagar            Centrumbostäders kundmottagning är öppen 10.00 – 12.00

Grannfika, drop in 15.00 – 16.30 VÄLKOMMEN

Onsdagar Bräcke vårdteam finns på plats för hälsorådgivning 12.30 – 16.30

Läxhälp för barn 8-15 år 15.00 – 17.00

Torsdagar Centrumbostäders kundmottagning är öppen 10.00 – 12.00

                             EnRival finns på plats 15.00 – 17.00

                             Språkcafé 16.30 – 18.30 VÄLKOMMEN

Fredagar Rädda barnen finns på plats 15.00 – 17.00

Verksamheterna i huset:

Läxhjälp för barn
Ca 30 barn kommer regelbundet till läxhjälpen. Verksamheten drivs av gymnasieungdomar som också är hyresgäster hos Centrumbostäder. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för våra unga och ge en trygg plats i sitt bostadsområde. CityGross är med och bidrar med mellanmål till verksamheten. Verksamheten inkluderar även barn som bor hos Senäte fastigheter i syfte att samverka för ett tryggare Skara. Är du hyresgäst hos oss eller Senäte och har barn mellan 8-15 år så är du välkommen att ta del av läxhjälpsverksamheten!

Bräcke vårdteam
I syfte att bättre nå ut med enklare hälsorådgivning så har Centrumbostäder och Bräcke Diakoni ett samarbete som innebär att de finns tillgängliga en gång i veckan för att kunna erbjuda enklare hälsorådgivning mm. Arbetet liknar det arbete som 1177 erbjuder, men med en erfaren sjuksköterska på plats. Sjuksköterskan stöttar med enklare vårdbedömningar och hjälper dig hitta rätt i vården. Du kan komma med olika frågor kring din eller dina barns hälsa, eller komma för att prata med en medmänniska.

EnRival
EnRival jobbar med att rusta och matcha för arbetsmarknaden. Behöver du hjälp med ditt CV, söka jobb utan erfarenhet, eller komma underfund med vad du ska arbeta med framöver. EnRival kan vara en resurs att stötta dig vidare utifrån dina behov, förutsättningar och önskemål. Behöver du stöttning så besök mötesplatsen och träffa EnRival och se hur de kan hjälpa dig!

Språkcafé
Svenska språket är nyckeln till jobb och svenska samhället. Genom att ta del av språkcafét får du möjlighet att informellt och under lätta former umgås och träna på det svenska språket. Verksamheten bemannas av gymnasieungdomar och personal från Centrumbostäder. Välkommen! Det behövs ingen föranmälan.